Beeldcoaching


Beeldcoaching


'Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken' (Ghandi)


Voor wie?

Beeldcoaching zetten we binnen 4mb op verschillende manieren in. Zo kan het worden ingezet tijdens diagnostisch onderzoek ter verheldering van de problematiek, maar kan het ook een onderdeel vormen van de behandeling.


Hoe werkt beeldcoaching?

Er wordt een filmopname bij u thuis gemaakt. Deze filmopname zal ongeveer 30 tot 45 minuten duren. Van deze filmopname wordt een analyse gemaakt door de beeldcoach. Daarna zullen de beelden met u worden besproken. Wanneer de beeldcoaching onderdeel is van het diagnostisch onderzoek zullen de bevindingen meegenomen worden in het onderzoek.

Vaak wordt gedacht dat filmopnames geen goede weergave van de werkelijkheid geven, omdat gezinsleden zich inhouden tijdens het filmen. Elk gezin heeft patronen; deze patronen zijn zichtbaar op de beelden. Ook non-verbalen signalen worden door het stilzetten van de beelden weergegeven op beeld.


Wat is het effect van beeldcoaching?

Beeldcoaching kan inzicht geven in de patronen die er bij u in het gezin zijn. Het kan helpend zijn om te zien wat er binnen uw gezin goed gaat in de interactie. Daarnaast kunnen de beelden u leren hoe u beter kunt afstemmen op uw kind. Doordat we de opname tijdens het terugkijken regelmatig stilzetten wordt ook gelet op de non-verbale signalen van een kind. Dit leert u, om tijdens de interactie met uw kind beter op uw kind te kunnen afstemmen. Tevens kunnen de beelden een goed hulpmiddel zijn om zaken bespreekbaar te maken binnen gezinnen.