Ik wil mij inschrijven
Op donderdag 13 februari 2025 vieren wij ons 15-jarig bestaan met ons mini-symposium:
Op weg naar beter
Bent u erbij? Mis het niet!
Schrijf u in via deze link en geef uw voorkeur aan voor het volgen van onze workshops. Wacht niet te lang, want voor wie het eerst aanmeldt, is zeker een workshop-plaats naar keuze.
Vier 15 jaar 4mb met ons!
In 2025 bestaat 4mb al 15 jaar, en dat willen we graag samen met u vieren!
Ter gelegenheid van dit jubileum nodigen we u uit voor een feestelijke en inspirerende middag tijdens ons mini-symposium met als thema:
“Op weg naar beter“
Wat kunt u verwachten?
Een middag vol inspiratie met boeiende keynote speakers en diverse workshops.
U kunt zich inschrijven voor twee workshops naar keuze.
Speciaal voor collega’s, verwijzers in de jeugd- en volwassenen GGZ, en natuurlijk onze waardevolle samenwerkingspartners.
Deelname is volledig gratis, want het is tenslotte ons feest!
Programma
12:30 – 13:oo uur Inloop / Aanmelden
Ontvangst in de Brasserie, Gang Bibliotheek & Bibliotheek
13:00 – 13:45 uur Plenaire bijeenkomst – met keynote speaker Ayca Szapora
14:00 – 15:00 uur Workshops, 1e ronde
15:00 – 15:45 uur Pauze + Fitbuddy, 15:30 uur
15:45 – 16:45 uur Workshops, 2e ronde
17:00 – 17:30 uur Vervolg plenaire bijeenkomst – met keynote speaker Arno Folkerts
17:30 uur Netwerk-borrel 🥂
SKJ-accreditatie van 2 punten voor ons 4mb mini-symposium “Op weg naar beter”.
Keynote speaker – Ayca Szapora
Neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Zij legt op gepassioneerde wijze de brug tussen wetenschap en praktische toepassing.
Klik hier voor meer informatie
Keynote speaker – Arno Folkerts
Ervaren verandermanagement-expert die uw organisatie met humor, authenticiteit en diepgaande inzichten begeleidt naar duurzame groei en succes.
Klik hier voor meer informatie
Workshops
1. EMDR, Een groepsgerichte Benadering van Trauma – Ontdek en ervaar GTEP
Nicole Koeyvoets (Klinisch Psycholoog 4mb) en Sanne Huybregts (GZ Psycholoog 4mb)
Nicole en Sanne nemen je tijdens hun workshop mee in de wereld van traumabehandeling zoals die binnen 4mb wordt toegepast. In deze interactieve workshop maak je niet alleen kennis met de diverse behandelmethoden die binnen 4mb worden toegepast, maar nemen ze je mee in de ontwikkeling van nieuw behandelaanbod namelijk de GTEP (Group Traumatic Episode Protocol). Deze innovatieve aanpak, nog relatief onbekend, biedt krachtige mogelijkheden voor groepsgewijze traumaverwerking. Via een unieke ervaringsgerichte oefening kun je zelf ervaren hoe de GTEP werkt en hoe het helpt bij het verwerken van trauma in een groepscontext. Ben jij klaar om deze methode te ontdekken? Laat je inspireren en wissel ervaringen uit met vakgenoten tijdens deze waardevolle workshop.
2. IMH / Infant Mental Health
Marga van der Poel (Klinisch Psycholoog 4mb) en Joyce Reijm (Orthopedagoog, IMH Consulent 4mb)
Binnen 4mb heeft het werken met het jonge kind (kinderen van 0-6 jaar) afgelopen jaar veel aandacht gekregen. Het wetenschappelijk bewijs dat de eerste 1.000 dagen van een kind cruciaal zijn voor het verdere leven groeit nog steeds. 4mb vertaalt dit belang in het werken met deze doelgroep aan de hand van de Infant Mental Health (IMH)-visie. Dit betekent, dat er oog is voor het samenspel tussen kindeigen factoren, omgevingsfactoren en vooral ook de relatie tussen kind en ouders/verzorgers. Immers, jonge kinderen ontwikkelen zich altijd in dat contact met hun verzorgers. In de workshop willen we stilstaan bij wat het werken vanuit de IMH-visie inhoudt. Het toelichten van de voor 4mb belangrijke uitgangspunten komt daarbij aan bod, zoals het belang van goed luisteren naar ouders en hen vooral ook in hun eigen kracht zetten. Daar zetten we een eigen werkwijze voor in, waarbij in ongeveer 2 maanden tijd alle factoren zoveel als mogelijk in beeld worden gebracht; we gebruiken daarvoor het model van Belsky. Denk hierbij o.a. aan de ouder-kindrelatie, de ontwikkelingsgeschiedenis van het kind maar ook van de ouder. Vanuit de situatie die we dan weten, gaan we samen met ouders op zoek naar de best passende ingang om de ontwikkeling van het jonge kind op een positieve manier te beïnvloeden. Daarbij hebben we als 4mb verschillende methodieken tot onze beschikking, waarbij vooral samengewerkt wordt met de ouders/verzorgers en de ouder-kindrelatie. Waar nodig, wordt ook de samenwerking gezocht met externen, zoals logopedist, fysiotherapeut, kinderopvang/school of andere betrokkenen. Tijdens de workshop IMH komt dit uitgebreid aan de orde.
3. Positieve Gezondheid
Wouter Sloot (psycholoog 4mb) en Dennis Jongejan (Psychomotorisch Therapeut 4mb)
Verken hoe Positieve Gezondheid binnen 4mb wordt ingezet en ontdek hoe je deze visie in je eigen werk kunt toepassen. Inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen komen aan bod. Ter ere van het 15-jarig jubileum van 4mb geven we een inspirerende workshop over Positieve Gezondheid en hoe wij dit binnen 4mb inzetten. Positieve Gezondheid draait om meer dan alleen de afwezigheid van ziekte; het gaat over het vermogen om met veranderingen en uitdagingen in het leven om te gaan. In deze workshop nemen we jullie mee in dit interessante concept en laten we zien hoe dit binnen onze organisatie wordt ingezet. We delen praktische voorbeelden, oefeningen en inzichten die laten zien hoe Positieve Gezondheid niet alleen bijdraagt aan het welzijn van medewerkers, maar ook aan de goede zorg voor onze cliënten. Kom ontdekken hoe jij deze visie kunt toepassen in je eigen werk en organisatie. We kijken ernaar uit om je daar te zien!
4. Ervaringsdeskundigheid over social media bij jongeren
Romy Migo (Ervaringsdeskundige)
Leer hoe je in gesprek kunt gaan met jongeren over hun online belevingswereld. Ontvang praktische tips om hen beter te begrijpen en ondersteunen, zowel online als offline. De afgelopen jaren hielp zij niet alleen zichzelf, maar ook veel andere jongeren op mentaal gebied. Dat deed zij in haar werk bij MIND en nu bij MIND Us, waar zij onder andere jongerenparticipatie-groepen opzette en zich bezighield met communicatie.
5. Wetenschappelijk onderzoek in het therapeutische proces
Sabine van Thiel (Ernst – Psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog – Promovenda, PhD, scientist-practitioner)
Therapeut Effecten: De Kracht van Faciliterende Interpersoonlijke Vaardigheden (FIS): In deze interactieve workshop duiken we in de wereld van de zogenoemde “therapist effects” en ontdekken we hoe Facilitative Interpersonal Skills (FIS) het verschil kunnen maken. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het opbouwen van sterke therapeutische relaties, het begrijpen van je cliënten en hen te motiveren om hun probleemgedrag aan te pakken. We verkennen de rol van de therapeut in het voorspellen van behandeluitkomsten en gaan samen aan de slag met praktische rollenspellen.
Praktische informatie
Datum: donderdag 13 februari 2025
Tijd: 12:30 – 17:30 uur
Locatie
Conferentiecentrum Bovendonk
Hofstraat 8
4741 AK Hoeven
www.bovendonk.nl
Accreditatie
SKJ-accreditatie van 2 punten voor ons 4mb mini-symposium “Op weg naar beter”.
Schrijf u snel in en kies uw favoriete workshops!
We kijken ernaar uit, om u te verwelkomen en
samen terug te blikken op de afgelopen 15 jaar én
vooruit te kijken naar een mooie toekomst.