4mb online

'Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken' (Ghandi)

4mb Online  behandelpraktijk


 

Volledig Online behandelen, kan dat?


Wil je je behandeling vormgeven vanaf een plek waar jij je het fijnst voelt? Ben je wellicht terughoudend in het beginnen van een behandeling vanwege drukke werkweken of weet je niet hoe je het ingepland moet krijgen met oppas voor de kinderen? Of studeer je, waardoor je door de week op kamers zit?


Dan is 4mb Online misschien wel de behandeloptie die

het beste bij je past. Bij ‘4mb Online’ krijg je de mogelijk

heid om in je eigen tempo en omgeving te werken aan

je herstel. Een laagdrempelige vorm van zorg die, zeker

door de huidige coronacrisis, voor veel mensen als

geroepen komt. Het enige dat je nodig hebt, is een

goede internetverbinding en een smartphone, tablet of

laptop/computer met webcam. 


Binnen ‘4mb Online’ werken we online. Uiteraard krijg je

in de online omgeving feedback van je eigen behandelaar

van 4mb en bespreken jullie de gemaakte opdrachten in de beeldbelafspraken. De modules beschikken ook over een dagboekfunctie, waarin je samen met je behandelaar je voortgang kunt bijhouden, afhankelijk van je behandeldoelen. 


Naast het maken van opdrachten, is het ook heel gemakkelijk om een chatbericht te versturen naar je behandelaar. Dit is handig, als je een vraag hebt of tussen de gesprekken door iets wilt delen met je behandelaar. Je kunt de opdrachten maken, zowel via een website op je computer als via een app op je telefoon of tablet.

De voordelen:

Geen wachttijd


Creatievere opdrachten en sessies

In plaats van  ‘praattherapie’

Meer grip op eigen herstel

Mogelijkheid tot intensievere behandeling: vaker per week kort contact, in plaats van één langer gesprek 1 keer per 2 weken. 

Meer resultaat in minder tijd

Mogelijkheid om direct de oefeningen in de praktijk te brengen tijdens de beeldbelafspraken, omdat je de behandeling kunt laten plaatsvinden waar je zelf wilt. 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Zoals bij andere vormen van psychologische hulp vanuit de basisverzekering, het recht op vergoeding in de Generalistische Basis GGZ. Deze vergoeding valt wel onder het eigen risico. 

Veilig

Geen besmettingsgevaar

Altijd toegankelijk

Onafhankelijk van tijd en plaats

Minddistrict


Bij 4mb werken we intensief samen met eHealth-aanbieder Minddistrict. Het kiezen van de geschikte module om jouw behandeldoelen te behalen, doen we samen aan de hand van jouw hulpvraag. Enkele voorbeelden van modules zijn ‘Depressie’, ‘Burnout’, ‘Sociale angst’, ‘Minder piekeren’, ‘Paniek’, ‘Beter Slapen’, ‘Zelfbeeld’, ‘Leren Ontspannen’, ‘Mindfulness’ en ‘Verwerking’. 

 
Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de website van Minddistrict voor een overzicht van de modules die zij aanbieden. Je kunt ook de video bekijken voor meer informatie.

 

Wil je weten hoe eHealth werkt? In deze animatie leggen we uit wat eHealth is en wat het betekent, als je zelf eHealth krijgt aangeboden als behandelvorm.