Uw afspraak via beeldbellen Teams

'Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken' (Ghandi)

Uw afspraak via beeldbellen TeamsBeste cliënt(e),


Omdat wij graag met u in contact willen blijven in deze onrustige periode, maken wij zoveel als mogelijk gebruik van Microsoft Teams, zodat wij met u kunnen videobellen. Op deze manier kunnen wij met u op een veilige AVG-verantwoorde manier in contact komen.


Wij beseffen ons, dat dit mogelijk een nieuwe manier van communiceren kan zijn en dat u wellicht niet eerder gebruik heeft gemaakt van deze service. Om het videobellen met u zo goed mogelijk te laten verlopen, vindt u hierbij onze uitleg.


Uitnodiging
U ontvangt van uw behandelaar een email op uw bij ons bekende emailadres voor een Teams-vergadering. U hoeft deze uitnodiging niet te accepteren, maar dat mag uiteraard wel. Om deel te kunnen nemen aan de video-oproep, dient u op de link te klikken die zich onderaan de uitnodiging bevindt, in groene letters (zie hieronder):

 

Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering


We hebben gemerkt, dat het gebruik van Teams per apparaat en besturingssysteem kan  verschillen. Hieronder lichten wij toe, hoe u Teams kunt gebruiken op een apparaat van uw keuze.


Mobiel of tablet
Voorafgaand aan uw afspraak dient u de Microsoft Teams-app te downloaden. U kunt deze vinden in de app store. Als u klikt op onderstaand icoontje wordt u direct naar het platform gestuurd waar u de app kunt downloaden. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden. U hoeft ook geen account aan te maken. Zodra u op de link klikt van uw uitnodiging wordt de Teams-app automatisch opgestart of wordt u gevraagd op welke manier u de uitnodiging wilt openen. Indien dat laatste het geval is, kiest u het Teams-icoontje. U kunt dan deelnemen als gast en hoeft alleen een naam in te voeren, waarmee u zichtbaar zult zijn tijdens het gesprek.

 

Teams voor Android                              Teams voor iOS


Laptop of computer
Indien u gebruik maakt van een laptop of computer, kunt u op de link in de uitnodiging klikken. U wordt dan doorgestuurd naar een website. Belangrijk is, om hierbij gebruik te maken van Google Chrome of Microsoft Edge. U klikt vervolgens op de witte knop "Deelnemen op het web".


MacBook / Apple
Indien u gebruik maakt van een iPhone of iPad, dan kunt u de instructie van uw telefoon of tablet gebruiken. Indien u gebruik maakt van een Apple laptop of computer, dan is het belangrijk om de volgende instructie door te lezen. Het openen van Teams in Safari lijkt niet altijd goed te werken. Mocht onderstaande instructie niet werken, dan adviseren wij u het gebruik via uw mobiel of tablet te proberen.


Preview van Teams wordt niet geopend in Safari

In Safari 11.0 wordt Intelligent Tracking Prevention gebruikt om trackingcookies van derden te blokkeren. Met Intelligent Tracking Prevention worden cookies ingedeeld in categorieën. Hoewel login-microsoftonline.com geen trackingdomein is, wordt het toch ingedeeld in deze categorie, waardoor Microsoft Teams niet wordt geopend.

Als u Teams in Safari wilt gebruiken, terwijl de ondersteuning voor Safari-browser in preview is, gaat u naar Voorkeuren > Privacy en schakelt u uit: de instelling Voorkom volgen door gekoppelde sites. Vervolgens sluit u de browser en gaat u terug naar teams.microsoft.com in Safari.

 

Notities:

- Als u deze instelling wijzigt, kan dit van invloed zijn op uw ervaring bij andere websites;

- Als Safari volledig wordt ondersteund door Teams, heeft u deze tijdelijke oplossing niet meer nodig.


Wanneer u klaar bent met Teams in Safari, gaat u naar Voorkeuren > Privacy en schakelt u de instelling Voorkom volgen door gekoppelde sites weer in.Bij vragen, mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Pas goed op uzelf !


Hartelijke groeten,
Team 4mb

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl4mb is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering