4mb 10 jaar

'Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken' (Ghandi)

10 jaar  4mbIn 2020 bestaat 4mb 10 jaar!


In 2020 bestaan wij 10 jaar en dat willen we graag samen met u vieren!
We nodigen u van harte uit op ons mini-symposium met als onderwerp:


 ‘Back to the Future


Op donderdag 23 januari 2020 blikken we graag kort samen met u terug op de afgelopen 10 jaar, maar veel belangrijker nog: wij nodigen u uit om deel te nemen aan diverse (geaccrediteerde) workshops. Een aantal workshops heeft te maken met onze huidige werkwijze en aanbod, zoals een workshop positieve psychologie door Fredrike Bannink, positieve gezondheid, en cliëntenperspectief. Maar we kijken ook graag samen met u naar toekomstige Virtual Reality-ontwikkelingen binnen de GGZ en specifiek 4mb. Natuurlijk sluiten we de dag samen af en heffen we het glas tijdens de netwerkborrel.

Meldt u aan via deze link en geef uw voorkeur aan voor het volgen van de workshops. Wacht u niet te lang, want voor wie het eerst aanmeldt, is zeker een workshop-plaats naar keuze.

Omdat het een feestje is, zijn vanzelfsprekend geen kosten verbonden aan deze middag. Het belooft een inspirerende middag te worden voor collega's en verwijzers in de jeugd en volwassenen GGZ. 

We zien u graag op donderdag 23 januari.
 

Hartelijke groeten,

Erwin & Mireille Bijlsma

 


PROGRAMMA:                                                                        
13:30 - 14:00 uur   Inloop
14:00 - 14:30 uur   Plenaire opening
14:30 - 17:00 uur   2 Workshops rondes:

    • Workshop 1:  Positieve psychologie, Fredrike Bannink (helaas vol!)
    • Workshop 2:  Cliëntenperspectief, Romy en Nynke
    • Workshop 3:  Positieve gezondheid, Malou Timmers
    • Workshop 4:  VR technologie, Vrendle

                                  Bij POH GGZ en SKJ toegekende accreditatiepunten: 2
  

17:00 uur                  (netwerk) Borrel

 ONZE WORKSHOPS: 


Workshop 1:  Positieve psychologie,  Fredrike Bannink   (deze is vol!)

AAN DE SLAG MET PRAKTISCHE OEFENINGEN
  

In de workshop Positieve psychologie ga je aan de slag met praktische oefeningen en is bedoeld voor iedereen die meer willen weten over de theorie en toepassingen van de positieve psychologie in je werk. Binnen 4mb werken we steeds vaker vanuit het gedachtegoed van de positieve psychologie. Positieve psychologie (PP) is een relatieve nieuwe stroming in de psychologie en richt zich op krachten naast klachten en gaat over hoe positief en zinvol te leven, het opbouwen van positieve relaties en hoe je iets kan bereiken in het leven. Tot voor kort was vooral aandacht voor wat er mis was met jongeren, volwassen, organisaties en de samenleving.  Er werd veel aandacht besteed aan de zwakten of beperkingen. De missie van de PP is dan ook om dat wat al goed gaat te versterken. “From wrong to strong”.


De workshop wordt gegeven door niemand minder dan Fredrike Bannink, klinisch psychologe. Zij was de eerste in Nederland die al in 2009 het boek schreef  “Positieve Psychologie in de Praktijk”, daarna zijn er vele (internationale) publicaties van haar hand verschenen. Tevens is zij docent postacademisch onderwijs en geeft ze (internationale) presentaties en trainingen op het gebied van oplossingsgericht werken en positieve psychologie in vele settingen (leidinggeven, coachen, huisartsenpraktijk).

Wil je nog meer weten over Fredrike Bannink? Zij heeft een eigen website www.fredrikebannink.comWorkshop 2:  Cliëntenperspectief,  Romy en Nynke, 2 jonge ervaringsdeskundigen

STIGMA'S & VOOROORDELEN EN SOCIAL MEDIA-GEBRUIK VANUIT JONGERENPERSPECTIEF

 

Deze interactieve workshop gaat over stigma’s en vooroordelen in de GGZ en gaat daarnaast dieper in op feiten en fabels over social media gebruik en psychisch ziek zijn vanuit jongerenperspectief. Wist je bijvoorbeeld dat er een (hele grote!!) geheime community is op Instagram, waarin meiden alles over hun ziekte plaatsten. Soort pro-anna! Nynke en Romy zijn 2 jonge ervaringsdeskundigen en kunnen je er veel over vertellen. Je zult versteld staan over wat ze hebben meegemaakt binnen de muren van de behandelkamers. Je omgang met kinderen en jongeren zal hierdoor voorgoed veranderen.


Nynke (20) en Romy (19) hebben zelf te maken (gehad) met psychische problemen en zij hebben samen met 2 anderen het online platform Young Studio gelanceerd. Dit doen zij om andere jongeren te helpen om te gaan met hun psychische problemen en het taboe hierop te doorbreken.

 
Romy werkte dit jaar mee aan de campagne Hey, het is oké van het ministerie van VWS en is voor haar problemen opgenomen geweest in een kliniek. Nynke vertelde in april tijdens de #openup-week van MIND en 3FM voor het eerst in het openbaar over haar klachten. Zij is actief in de paardenwereld en heeft een grote schare jonge volgers die erg tegen haar opkijken en niet wisten dat zij met deze klachten worstelde.Workshop 3:  Positieve gezondheid,  Malou Timmers

EEN BREDERE KIJK OP GEZONDHEID, DIE MEER OPLEVERT

  

Werken met Positieve gezondheid leer je door te doen. En dat is precies wat je in deze workshop gaat ervaren! je gaat net zoals onze medewerkers en cliënten zelf aan de slag met het spinnenweb, een tool om in gesprek te gaan over je gezondheid. Binnen 4mb zijn we ruim anderhalf jaar geleden gestart met het implementeren van Positieve gezondheid. We zijn ervan overtuigd dat mensen niet hun aandoening zijn. Toch focussen we daar in de zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt en het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, gelet op de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.

Deze workshop wordt gegeven door Malou Timmer. Ze geeft voor het Institute for Positive Health presentaties, lezingen en workshops.  Institute for Positive Health (iPH) is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid. De stichting is opgericht door Machteld Huber, de grondlegger van het gedachtegoed.

Malou werkt als gezondheidswetenschapper al bijna 10 jaar voor organisaties, die zich inzetten voor preventie en gezondheidsbevordering.
 
Wil je meer weten over positieve gezondheid? Ga dan naar de website van Institute for Positive Health www.iph.nl 
 


Workshop 4:  Virtual Reality,  Vrendle
EEN 360 GRADEN BEHANDELOMGEVING, THE FUTURE?

  
Durf jij een uitdaging aan? Kom dan naar deze workshop en zet een VR-bril op en word in een 360 graden Virtual Reality-omgeving geconfronteerd met een uitdagende situatie. In de afgelopen jaren heeft eHealth een steeds grotere vlucht in de zorg genomen, maar we gaan verder!! Behandeling van jongeren en volwassenen in een virtuele wereld, waardoor je grootste angsten overwonnen worden in de behandelkamer.
  
Het bedrijf Vrendle gaat je laten ervaren hoe dit werkt en neemt je mee in de virtuele wereld. Vrendle is in de afgelopen jaren de samenwerking aangegaan met grote zorginstellingen, HBO’s en Universiteiten wat al geresulteerd heeft in een mooie online bibliotheek met een grote diversiteit aan exposure behandelingen. Je kunt hierbij denken aan een module agressie regulatie training voor jongeren, ervaren van autisme, straatangst, sociale angst en nog wel 140 andere modules.
4mb heeft de ambitie om ook deze behandelingen te gaan integreren in het dagelijkse werk. Is this THE FUTURE?
 
Wil je al stiekem meer weten, kijk dan eens op www.vrendle.nl