Vaktherapie Spraak & Drama

Vaktherapie spraak & drama is een ervaringsgerichte culturele therapievorm, waarin er interactief te werk wordt gegaan met verschillende doelgroepen.
Aanmelden

Voor wie?

Vaktherapie Spraak & Drama is gericht op verschillende hulpvragen, zoals het verbeteren van zelfbeeld, het verbeteren van emotieregulatie en het verbeteren van sociale communicatie. 

Hoe werkt Vaktherapie Spraak & Drama?

Bij Vaktherapie Spraak en Drama staat de ervaring van het doen voorop en kan er zowel verbaal als non-verbaal gewerkt worden. 

De therapie combineert drie vaardigheden. Het speelde aspect van drama, het rustgevende van spraak en het helpende van therapie. Een vaktherapeut begeleidt en ondersteunt kinderen door middel van het uitvoeren van kunstzinnige activiteiten. 

Bij spraak kun je denken aan spraakoefeningen met klanken en ritmes die structuur brengen, maar ook het werken met gedichten en verhalen. Bij drama staat de beleving en de fantasie voorop, waardoor alles kan en mag. Hierbij kun je denken aan improvisatie, poppenspel, maskerspel, in verschillende rollen kruipen en aan speloefeningen met emoties. 

 

 

Wat is het resultaat van Vaktherapie Spraak en Drama?

Je kunt je zelfbeeld, sociale communicatie en emotieregulatie verbeteren. Je neemt de geoefende situaties mee om toe te passen in het dagelijks leven.

 

Aanmelden

Verwijzing is altijd nodig

Herkent u de psychologische klachten op deze site bij uzelf of bij uw kind? Spreekt onze persoonsgerichte professionele aanpak en kleinschalige praktijk u aan? Vul dan het aanmeldformulier in voor onderzoek, behandeling en/of begeleiding. Voor overleg mag u altijd het secretariaat bellen (0165 769000) of mailen (info@4mb.nl). U heeft altijd een verwijzing nodig van de huisarts, bedrijfsarts, jeugdarts, jeugdprofessional of gemeente.