Online behandelen

Wil je jouw behandeling vormgeven vanaf een plek waar je je het fijnst voelt? Dan past 4mb Online wellicht bij jou. Je werkt in je eigen tempo en omgeving aan jouw herstel.

AANMELDEN

Vanuit je eigen vertrouwde omgeving

Wil je je behandeling vormgeven vanaf een plek waar jij je het fijnst voelt? Ben je wellicht terughoudend in het beginnen van een behandeling vanwege drukke werkweken of weet je niet hoe je het ingepland moet krijgen met oppas voor de kinderen? Of studeer je, waardoor je door de week op kamers zit?

Dan is 4mb Online misschien wel de behandeloptie die het beste bij je past. Bij ‘4mb Online’ krijg je de mogelijkheid om in je eigen tempo en omgeving te werken aan je herstel. Een laagdrempelige vorm van zorg die voor veel mensen als geroepen komt. Het enige dat je nodig hebt, is een goede internetverbinding en een smartphone, tablet of laptop/computer met webcam.

Wanneer is 4mb online geschikt?

4mb online is passend indien de problematiek past binnen de Basis GGZ en er cognitieve gedragstherapie ingezet kan worden, denk hierbij aan een (eenmalige) depressie, burn out, angststoornis of negatief zelfbeeld. Wanneer er een vraag is naar diagnostiek of behandeling van persoonlijkheidsproblematiek/ ADHD/ autisme is 4mb online niet passend.

Therapieland

Binnen ‘4mb Online’ werken we online. Uiteraard krijg je in de online omgeving feedback van je eigen behandelaar van 4mb en bespreken jullie de gemaakte opdrachten in de beeldbelafspraken. De modules beschikken ook over een dagboekfunctie, waarin je samen met je behandelaar je voortgang kunt bijhouden, afhankelijk van je behandeldoelen.

Naast het maken van opdrachten, is het ook heel gemakkelijk om een chatbericht te versturen naar je behandelaar. Dit is handig, als je een vraag hebt of tussen de gesprekken door iets wilt delen met je behandelaar. Je kunt de opdrachten maken, zowel via een website op je computer als via een app op je telefoon of tablet.

Het kiezen van de geschikte module om jouw behandeldoelen te behalen, doen we samen aan de hand van jouw hulpvraag. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de website van Therapieland voor een overzicht van de modules die we aanbieden.

De voordelen:

Korte wachttijd

Altijd toegankelijk
Onafhankelijk van tijd en plaats

Creatievere opdrachten en sessies
In plaats van ‘praattherapie’

Meer grip op eigen herstel
Mogelijkheid tot intensievere behandeling: vaker per week kort contact, in plaats van één langer gesprek 1 keer per 2 weken.

Meer resultaat in minder tijd
Mogelijkheid om direct de oefeningen in de praktijk te brengen tijdens de beeldbelafspraken, omdat je de behandeling kunt laten plaatsvinden waar je zelf wilt.

Vergoeding door zorgverzekeraar