For mind & behavior

Met psychologische behandelingen op maat is 4mb er voor iedere cliënt, zowel volwassenen als kinderen en jongeren. Al onze behandelingen zijn wetenschappelijk bewezen.

Aanmelden

Wie zijn wij?

4mb is een kleinschalig, zelfstandig en groeiend Psychologisch Centrum voor onderzoek en behandeling. Wij behandelen volwassenen en kinderen (1 tot 18 jaar) via basis en specialistische GGZ. Als professioneel zelfstandig behandelcentrum verzorgen we dezelfde behandelingen als een grote GGZ-instelling* en in de meeste gevallen méér dan een vrijgevestigde therapeut. Al onze behandelingen zijn wetenschappelijk getest en bewezen.

Natuurlijk staat in de behandeling uw klacht centraal. Daarvoor komt u bij ons. Maar u bent méér dan uw klacht. Daar hebben we óók aandacht voor. Precies dat maakt ons tot wie we zijn. Wij staan voor goede samenhangende zorg, waarin wij mensen met psychische problematiek snel, persoonlijk en effectief behandelen; op de juiste plek en in de juiste maat. Met zoveel mogelijk tijd voor u en alleen het hoogstnoodzakelijke voor de administratie.

* met uitzondering van crisishulp en opvang op locatie

Dit is waar wij voor staan

De juiste zorg op de juiste plek en in de juiste maat. Dáár werken we elke dag aan. Namelijk door goede samenhangende zorg te verlenen. We willen dat mensen met psychische problematiek snel, persoonlijk en effectief worden behandeld.

Om de mensen te helpen die onze hulp het hardst en snelst nodig hebben, besteden we veel aandacht aan het bedenken van oplossingen voor de wachtlijsten. We zijn voortdurend op zoek naar manieren voor toekomstige cliënten om de tijd tot aan een behandeling op een zinvolle manier te overbruggen (2020-2022).

Dit is waar wij voor gaan

Onze behandelingen draaien om u! Daarom zijn wij volstrekt open over wat we doen en waar het voor dient. Elke behandeling is volledig gericht op de persoon.

De zorg is zo dicht mogelijk bij u, bij ons in de praktijk maar bijvoorbeeld ook in de huisartsenpraktijk. Zorg dichtbij houdt voor ons ook in, dat we intensief samenwerken met andere beroepsgroepen zoals algemeen maatschappelijk werk, jeugdzorg, fysiotherapeuten en huisartsen. Bovendien werken wij binnen onze eigen beroepsgroep intensief samen. Zo kunnen we snel naar elkaar door- of terugverwijzen als dat in uw belang is. Het gaat om u voor de juiste zorg, op de juiste plek en in de juiste maat.

Hoe goed doen wij het?

Cliënten kunnen op Zorgkaart Nederland laten weten, wat ze van ons en onze behandelingen vinden. 4mb heeft op ZorgkaartNederland ruim 350 waarderingen. Onze gemiddelde score ziet u hieronder.

Ervaringen van anderen kunnen toekomstige cliënten helpen bij het maken van de keuze voor hun zorgtraject. Heeft u zelf ervaring met 4mb? Geeft u ook een waardering op ZorgkaartNederland. Bedankt voor uw moeite!

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl4mb is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Dit is wat onze cliënten vinden

Wij vinden het belangrijk dat cliënten hun mening over onze zorgverlening kunnen achterlaten. Zodat wij weten wat we goed doen, maar vooral ook waar we nog beter kunnen aansluiten op onze cliënten! Wij gebruiken de uitkomsten dan ook voor evaluatie en verbetering van onze zorg- en dienstverlening.

Bij 4mb wordt na elke behandeling de tevredenheid gemeten met behulp van de Consumer Quality Index (CQi). Dit is een gestandaardiseerde vragenlijst die aangeeft wat de ervaren kwaliteit rond kortdurende ambulante GGZ is vanuit het perspectief van de cliënt. De CQi meet op verschillende aandachtsgebieden: bejegening, bereikbaarheid, informatievoorziening, keuzemogelijkheden en vervulling van hulpwensen. De score op deze vijf aandachtsgebieden wordt uitgedrukt in een rapportcijfer op een schaal tussen minimaal 0 en maximaal 10.

Op deze vragenlijst scoorde 4mb over 2020 een gemiddeld rapportcijfer van een 8,3.  Daar zijn we vanzelfsprekend trots op!

Vragenlijst CQi201820192020
Totaal aantal vragenlijsten: 278212299
Subschaal bejegening (1-5): 4,74,84,8
Subschaal samen beslissen (1-5):4,24,24,2
Uitvoering van de behandeling (0-10):8,28,28,3

De schaalscore ‘Samen Beslissen’ zegt iets over de mate waarin de cliënt heeft ervaren geïnformeerd te zijn over behandelingsmogelijkheden, verwachtingen, en zelfhulpprogramma’s/ondersteuning. De score zegt ook iets over de mate waarin de cliënt heeft ervaren mee te kunnen beslissen over de behandeling. Wij vinden het belangrijk dat de behandelaar de cliënt een belangrijke rol geeft in het proces van besluitvorming, waarbij dit ondersteund wordt met duidelijke informatie en een heldere structuur. Uitgedrukt op een schaal van 1 tot 5 scoren we een 4,2.

“Zeer goede uitvoerige tests, waardoor beter een diagnose gesteld kan worden. Fijne begeleiding. Goede tips om thuis veel aan te hebben.”

Onze kwaliteit

Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en werken daar hard aan. We zijn niet alleen ISO gecertificeerd, maar ook gevisiteerd door de LVVP (beroepsvereniging van Psychologen), èn Keurmerkdrager van het Stichting Keurmerk Basis GGZ.

Onlangs mochten wij zelfs voor het 4e jaar het Gouden Randje ontvangen van Stichting Keurmerk Basis GGZ. Dit is een onderscheiding voor de meest gewaardeerde praktijk van 2020-2021, met een 8,7 door onze cliënten. Dit houdt in dat we ons openstellen voor de mening van onze cliënten. Zij waarderen onze zorg als zeer positief.

Bekijk hier ons goedgekeurde Kwaliteitsstatuut binnen de Zorgverzekeringswet. Meer informatie over het kwaliteitsstatuut GGZ op: www.ggzkwaliteitsstatuut.nl.

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”

(Ghandi)

Ons team

Ons multidisciplinaire team bestaat uit academisch geschoolde professionals voor de psychologische behandelingen. Onze WMO-coaches hebben een achtergrond in het maatschappelijk werk.

Erwin Bijlsma

Bestuurder
Klinisch psycholoog volwassenen & junior

BIG-nr. 19057217425

Mireille Bijlsma-de Jager

Bestuurder

Psycholoog

Desirée Grielen

Office Manager

Bianca den Ridder

Secretaresse, afd.  Volwassenen

Iris Lamers

Secretaresse, afd. Junior

Debbie den Haan

Secretaresse

Maja Josipoviç

Psychiater

BIG-nr. 19909919701

Irene de Kraker

Gezondheidszorgpsycholoog

BIG-nr. 39924189725

Werken bij 4mb

We willen het beste van onszelf geven aan onze cliënten. Dat kan alleen als we ook goed voor onszelf en onze medewerkers zorgen. Zoals een cliënt méér is dan zijn klacht, zo is een 4mb-medewerker méér dan zijn werk.

We werken bij 4mb volgens een uitspraak van Ghandi: ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.’ Daarom besteden we veel aandacht aan hoe onze medewerkers het beste in hun kracht zijn. Want je werkt nu eenmaal beter als je het naar je zin hebt. Daarom hebben we oog voor randvoorwaarden en persoonlijke flexibiliteit. Bovendien is er veel ruimte om samen te werken binnen en buiten de praktijk, in sterke verbondenheid.

“De werksfeer bij 4mb is helemaal oké! De onderlinge verbondenheid is sterk. Hier werken écht sociale mensen.”

Office Manager

Aanmelden

Verwijzing is altijd nodig
Herkent u de psychologische klachten op deze site bij uzelf of bij uw kind? Spreekt onze persoonsgerichte aanpak en kleinschalige praktijk u aan? Meld u dan aan voor onderzoek, behandeling en/of begeleiding. Voor overleg mag u altijd het secretariaat bellen (0165 769 000) of mailen (info@4mb.nl). U heeft altijd een verwijzing nodig van de huisarts, bedrijfsarts, jeugdarts, jeugdprofessional of gemeente.