ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy (Hayes, Wilson & Strosahl).

Voor wie?

ACT kan gecombineerd worden met cognitieve gedragstherapie voor stemmingsproblemen, eetstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek of een angststoornis

Hoe werkt ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en is een (evidence based) derde generatie gedragstherapie die helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je in het leven tegenkomt. ACT gaat ervan uit dat iedereen vervelende ervaringen meemaakt. Het is dan ook menselijk om gedachten, gevoelens en innerlijke sensaties te hebben die moeilijk, lastig of pijnlijk zijn. Veel mensen zijn geneigd om (automatisch) tegen deze lastige gedachten en gevoelens te vechten om ervan af te komen, want niemand vindt het fijn om zich rot te voelen. 

Wat is het resultaat van ACT?

Met ACT proberen we je te helpen met op een andere manier omgaan met deze moeilijke gevoelens, gedachten en sensaties. In plaats van ze uit de weg te gaan (vermijden), er tegen te vechten of je lam geslagen te voelen, willen we je helpen om mét deze lastige gevoelens tóch te kunnen doen wat voor jou belangrijk of waardevol is. Het uiteindelijke doel van de behandeling is het vergroten van de psychologische flexibiliteit, ofwel veerkracht.

Aanmelden

Verwijzing is altijd nodig

Herkent u de psychologische klachten op deze site bij uzelf of bij uw kind? Spreekt onze persoonsgerichte professionele aanpak en kleinschalige praktijk u aan? Vul dan het aanmeldformulier in voor onderzoek, behandeling en/of begeleiding. Voor overleg mag u altijd het secretariaat bellen (0165 769000) of mailen (info@4mb.nl). U heeft altijd een verwijzing nodig van de huisarts, bedrijfsarts, jeugdarts, jeugdprofessional of gemeente.