Theraplay®

Aanmelden

Voor wie?

Begrijpt u soms niet wat er in uw kind omgaat of zou u graag willen dat het contact tussen u en uw kind positiever verloopt? Dan kan Theraplay® behandeling u wellicht verder helpen. Theraplay is een interactietherapie voor ouders en kind. De behandeling kan vanaf de babyleeftijd tot in de pubertijd worden ingezet. Theraplay wordt veel toegepast bij problemen op het gebied van hechting en regulatie. Deze problemen uiten zich vaak in moeite hebben met vertrouwen, rustig worden, controle loslaten of leiding accepteren.
De relatie tussen u en uw kind is voortdurend in ontwikkeling. Door verschillende factoren kan de relatie onder druk komen te staan. Bijvoorbeeld wanneer uw kind of u beide een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt, zoals een ziekenhuisopname, huiselijk geweld of (tijdelijk) gescheiden worden van een ouder of vaste verzorger. Of wanneer er sprake is van ontwikkelingsproblematiek bij uw kind, zoals autisme of ADHD.
Met name in de eerste twee levensjaren van een kind wordt een belangrijke basis gelegd. Wanneer er in die eerste periode essentiële ervaringen zijn gemist, kan het nodig zijn daarin herstelervaringen op te doen. Juist hierop is Theraplay gericht.

Hoe werkt Theraplay?

De Theraplay behandelaar begeleidt u en uw kind door middel van eenvoudige interactieve spelletjes, uitdagende ontwikkelingsgerichte oefeningen en zachte verzorgende activiteiten. Door op deze manier met elkaar bezig te zijn, ontstaat een betrokkenheid die u helpt om het gedrag van uw kind te reguleren en uw liefde, plezier en betrouwbaarheid te uiten. Dit helpt uw kind om zich veilig te voelen. Wanneer uw kind voelt zich verzorgd, verbonden en de moeite waard voelt, zal hij/zij zich op een veilige manier aan u hechten. Theraplay is vooral gericht op doen en ervaren en minder op praten en denken. Via video-feedback krijgt u inzichten in hoe u en uw kind op elkaar reageren en wat uw kind van u nodig heeft.

Wat is het resultaat van Theraplay?

Door de relatie tussen u en uw kind te versterken komt uw kind beter in zijn/haar vel te zitten en verminderen gedragsproblemen. U krijgt inzicht in de gedachten, gevoelens en behoeften van uw kind en leert daarop te reageren. Uw kind ontwikkelt vertrouwen in zichzelf en de wereld om hem heen en leert betekenisvolle relaties aan te gaan. Ongeacht de aard van de problematiek of de moeilijkheden die u ervaart, er zijn altijd mogelijkheden tot verbetering of herstel!

Theraplay is een geregistreerde merknaam van The Theraplay® Institute, Evanston, IL, USA.

Aanmelden

Verwijzing is altijd nodig

Herkent u de psychologische klachten op deze site bij uzelf of bij uw kind? Spreekt onze persoonsgerichte professionele aanpak en kleinschalige praktijk u aan? Vul dan het aanmeldformulier in voor onderzoek, behandeling en/of begeleiding. Voor overleg mag u altijd het secretariaat bellen (0165 769000) of mailen (info@4mb.nl). U heeft altijd een verwijzing nodig van de huisarts, bedrijfsarts, jeugdarts, jeugdprofessional of gemeente.