Ik wil mij inschrijven
Op donderdag 13 februari 2025 vieren wij ons 15-jarig bestaan met ons mini-symposium: Op weg naar beter.
Bent u erbij? Mis het niet!
Schrijf u in via deze link en geef uw voorkeur aan voor het volgen van onze workshops. Wacht niet te lang, want voor wie het eerst aanmeldt, is zeker een workshop-plaats naar keuze.
Over Romy Migo
‘De kracht van het leren uit boeken weegt niet op tegen het leren van mensen wanneer je echt leert luisteren’. Hoewel het leven voor niemand een rechte lijn is, was dat voor mij zeker niet het geval. In mijn 24- jarige leven heb ik al veel hobbels overwonnen,waar ik altijd sterker uit ben gekomen. Alle hobbels heb ik omgezet in mijn kracht! De lessen die ik leerde bij psychologen, coaches en andere professionals gebruikte ik om mezelf te blijven ontwikkelen. Jarenlang was ik op zoek naar een bepaalde weg. Maar wat die weg precies was en hoe ik die moest bereiken, dat wist ik eigenlijk niet. Eind 2023 liep ik opnieuw vast en had ik echt het gevoel: ‘Het moet anders!’
Toen heb ik alles omgegooid. De weg die ik zocht, bleek de weg te zijn om mezelf te mogen blijven. De afgelopen jaren hielp ik niet alleen mezelf, maar ook veel andere jongeren op mentaal gebied. Dat deed ik in mijn werk bij MIND en nu bij MIND Us, waar ik onder andere jongerenparticipatie groepen opzette en me bezighield met communicatie. Daarnaast runde ik ook het Instagram-account @jouwpsychischeklachten.nl. Hiermee won ik prijzen, met het doel onderwijsprofessionals te ondersteunen op het gebied van mentale gezondheid bij jongeren. Inmiddels volg mijn gevoel en dat is het gevoel waar ik altijd naar heb gezocht.
De workshop
Jongeren willen begrijpen in een tijd waar morgen alles anders kan zijn.
Gemiddeld brengen jongeren dagelijks zo’n 160 minuten door op sociale media. Voor veel jongeren is sociale media een plek waar zij contacten opdoen, onderhouden en waar zij zich een beeld vormen van het leven en de maatschappij. Sociale media speelt dan ook een belangrijke rol in hun identiteitsontwikkeling. Voor veel volwassenen daarentegen voelt deze digitale wereld als een doolhof. Termen als “algoritmes” en “trending topics” kunnen abstract en verwarrend zijn. Want wat betekent het nou precies? Terwijl je nog bezig bent om TikTok te begrijpen, duikt er alweer een nieuw platform op. Bovendien komen sociale media vaak negatief in het nieuws, bijvoorbeeld door berichten over verslaving, online haat of de invloed van schadelijke algoritmes. Het is begrijpelijk dat dit bij veel volwassenen zorgen oproept. In deze interactieve workshop neem ik jullie mee in de wereld van sociale media.
Ik ga niet uitleggen hoe de platforms werken, maar juist kijken naar hoe je in gesprek kunt gaan met jongeren over hun online belevingswereld. Hoe kun je als volwassene zonder oordeel luisteren naar wat zij meemaken? Welke vragen kun je stellen om een open en eerlijk gesprek te voeren? En hoe kun je jongeren beter begrijpen en ondersteunen in een wereld die voor hen zo belangrijk is? Tijdens deze sessie deel ik ook praktische tips en handvatten die je direct kunt toepassen. Het doel is niet om een sociale media-expert te worden, maar om beter te begrijpen wat sociale media voor jongeren betekent. Zo kun jij als volwassene jongeren
ondersteunen in zowel de online als offline wereld!